Kategorije

Shea maslac press Vidi punu veličinu

Shea maslac press

Shea ili karite maslac - Butyrospermum Parkii Butter org press

Više detalja

Samo na webu, cijene, dostupnost i pakiranja proizvoda u maloprodaji nisu isti

56.00 kn

Shea maslac (Shea Butter) vrlo je popularno prirodno sredstvo za njegu kože i kose. Iako je na zapadu postao popularan tek posljednjih godina, u Africi je u upotrebi već generacijama. Shea maslac dobiva se od orašastog ploda shea drva, koje raste u tropskim područjima Afrike.

Uglavnom je bijele boje, no pojavljuje se i u žutim nijansama. Shea maslac se koristi u brojnim kozmetičkim pripravcima zbog, budući da ima blagotvoran učinak na kožu, ali isto tako, može se koristiti i u čistom obliku uslijed opekotina, porezotina, iritacije, suhe kože, ekcema, reumatizma, kao zaštita od uv zraka, balzam za usne, losion za lice i tijelo i još mnogo toga.

Također, Shea maslac je vrlo zahvalna baza za izradu kozmetičkih pripravaka, budući da se u njega može dodati i do 50% tekućih biljnih ulja, a da pripravak ostane razmjerno krut, a velik udio neosapunjivih tvari u maslacu, omogućuju mu postizanje navedenih dobrobiti, a bogat je i vitaminima A, E i F.

Shea maslac lako se apsorbira u kožu te ne ostavlja masne mrlje i ne začepljuje pore. Sprečava isušivanje kože te se često koristi pri masažama, u losionima za tijelo, balzamima za usne, kao dodatak nesapunificirane masnoće u krute prirodne sapune...

U ponudi je nerafinirani karite maslac iz organskog uzgoja koji je nešto nestabilniji no rafinirani i ima specifičan miris.

  • INCI: Butyrospermum Parkii Butter
  • CAS: 194043-92-0 - 91080-23-8
  • EC: 293-515-7

         
 
 ROK ISPORUKE ZBOG VELIKOG BROJA NARUDŽBI JE 3 - 10 RADNIH DANA

                                           


Za artikle naručene u web shopu moguće je odabrati isključivo dostavu na adresu dostavnom službom. Osobno preuzimanje više nije moguće.

Narudžbe ne primamo e-mailom.