Kategorije

Eterično ulje Ružmarin (Rosmarinus officinalis) Vidi punu veličinu

Eterično ulje Ružmarin (Rosmarinus officinalis)

Ružmarin eterično ulje

Više detalja

Samo na webu, cijene, dostupnost i pakiranja proizvoda u maloprodaji nisu isti

33.00 kn

Ružmarin (Rosmarinus officinalis) – pristigao u Europu iz Azije, gdje je kultiviran na mediteranu, uglavnom na području Tunisa, bivše Jugoslavije i Francuske. Njegovo ime dolazi od latinskog imena „rosmarinus“, što znači morska rosa. Hebreji, Grci, Egipćani i Rimljani su ga smatrali svetom biljkom i koristili za "tjeranje duhova", a tokom srednjeg vijeka palio se i u bolnicama za vrijeme epidemija.

Eterično ulje ružmarina koristi se za stimulaciju mozga (pospješuje pamćenje i britkost, ublažuje glavobolju), opušta mišiće, ublažava bol uzrokovanu reumom i artritisom, pomaže pri probavnim smetnjama i pospješuje rast kose i blagotvorno djeluje na vlasište.

Koristi se u slučaju astme i ostalih respiratornih problema. Ne preporuča se ljudima koji pate od epilepsije, visokog tlaka i tokom trudnoće.

  • Botanički naziv i dio biljke: Rosmarinus officinalis, listovi i granćice
  • Zemlja podrijetla sirovine: EU
  • Način dobivanja: destilacija vodenom parom


Eterična ulja iz naše ponude su deklarirana kao kozmetičke sirovine (poluproizvodi).


         
 
 ROK ISPORUKE ZBOG VELIKOG BROJA NARUDŽBI JE 3 - 10 RADNIH DANA

                                           



Za artikle naručene u web shopu moguće je odabrati dostavu na adresu dostavnom službom ili osobno preuzimanje u našem skladištu (Zagreb, Bukovačka cesta 312, radnim danom 9-15 sati).

Za osobno preuzimanje narudžbe obavezna je opcija plaćanja bankovnom transakcijom. Naručena robe se može preuzeti tek po zaključenoj narudžbi, uplati i primljenoj e-mail obavijesti da je narudžba spremna.

Narudžbe ne primamo e-mailom.