Kategorije

Eterično ulje Lavanda (Lavandula Hybrida) Vidi punu veličinu

Eterično ulje Lavanda (Lavandula Hybrida)

Lavanda (lavandin) eterično ulje

Više detalja

Samo na webu, cijene, dostupnost i pakiranja proizvoda u maloprodaji nisu isti

29.00 kn

Lavanda (Lavandula Hybrida) – ili lavandin, jedna je od vrsta lavande od koje se načešće destiliraju ulja, a budući da je izvorna lavanda postala rijetkost, lavandin i njegovo ulje je zapravo ono što na našem podneblju nazivamo lavandom.

Lavanda se tokom povijesti koristila u mnoge svrhe, a njena upotreba seže minimalno 2000 godina unazad, u doba starog Rima i Grčke. Oni su lavandu često koristili u kupkama, uslijed problema s disanjem, konstipacijom te kao dezinfekcijsko sredstvo za previjanje rana.

Lavandino ulje se koristi za masaže, u kupkama, pri inhalaciji, tjera nepoželjne insekte, a budući da je jedno od rijetkih ulja koje se mogu stavljati izravno na kožu, koristi se i za liječenje opekotina.

  • Botanički naziv i dio biljke: Lavandula X Hybrida, cvijetna stabljika
  • Zemlja podrijetla sirovine: Hrvatska/EU
  • Način dobivanja: destilacija vodenom parom


Eterična ulja iz naše ponude su deklarirana kao kozmetičke sirovine (poluproizvodi).


         
 
 ROK ISPORUKE ZBOG VELIKOG BROJA NARUDŽBI JE 3 - 10 RADNIH DANA

                                           



Za artikle naručene u web shopu moguće je odabrati dostavu na adresu dostavnom službom ili osobno preuzimanje u našem skladištu (Zagreb, Bukovačka cesta 312, radnim danom 9-15 sati).

Za osobno preuzimanje narudžbe obavezna je opcija plaćanja bankovnom transakcijom. Naručena robe se može preuzeti tek po zaključenoj narudžbi, uplati i primljenoj e-mail obavijesti da je narudžba spremna.

Narudžbe ne primamo e-mailom.