Kategorije

Sezam ulje press Vidi punu veličinu

Sezam ulje press

Sezam ulje - Sesamum Indicum Seed Oil press

Više detalja

Samo na webu, cijene, dostupnost i pakiranja proizvoda u maloprodaji nisu isti

37.00 kn

Sezamovo ulje (Sesami Oleum) jedno je od najcjenjenijih i vrlo starih ulja. Njegova najranija upotreba je zabilježena oko 2500 g. pr. Kr., a spominje se i u drevnim Vedama, gdje se ističe kako je ono vrlo dobro za ljudsko zdravlje.

U kozmetici se sezamovo ulje koristi ponajviše za hidrataciju, relativno je gusto i pomaže kod ekcema, suhe i ostarjele kože te posjeduje i antibakterijska svojstva, zbog čega se preporuča utrljati malo ulja u nosnice za vrijeme prehlada i gripa.

Dobro prodire kroz tkivo i pomaže u zacjeljivanju manjih ogrebotina i oštećenja kože. Budući da je i snažan antioksidans, sezamovo ulje se dodaje u brojne kozmetičke pripravke, kako bi produljilo njihov vijek trajanja, kao i pospješilo njihove karakteristike. Naveliko se koristi i kao ulje za sunčanje, pošto odbija oko 25% sunčevih zraka

Nerafinirano sezamovo ulje vrlo je često u aromaterapiji. Nešto je nestabilnije no rafinirano i nema tako finu teksturu.

  • INCI: Sesamum Indicum Seed Oil
  • CAS: 8008-74-0
  • EC: 232-370-6

         
 
 ROK ISPORUKE ZBOG VELIKOG BROJA NARUDŽBI JE 3 - 10 RADNIH DANA

                                           



Za artikle naručene u web shopu moguće je odabrati dostavu na adresu dostavnom službom ili osobno preuzimanje u našem skladištu (Zagreb, Bukovačka cesta 312, radnim danom 9-15 sati).

Za osobno preuzimanje narudžbe obavezna je opcija plaćanja bankovnom transakcijom. Naručena robe se može preuzeti tek po zaključenoj narudžbi, uplati i primljenoj e-mail obavijesti da je narudžba spremna.

Narudžbe ne primamo e-mailom.