Kategorije

Makadamija ulje press Vidi punu veličinu

Makadamija ulje press

Makadamija ulje - Macadamia Ternifolia Seed Oil

Više detalja

Samo na webu, cijene, dostupnost i pakiranja proizvoda u maloprodaji nisu isti

31.00 kn

Makadamija ulje (Macadamianut oleum virginale) je iz biljke koja potječe iz istočne Australije, a ulje se proizvodi iz njenog orašastog ploda, koji se često koristi pri izradi slatkiša. U kozmetici se makadamija cijeni prije svega zbog svojstva brzog upijanja u kožu, što je vrlo bitno kod korištenja eteričnih ulja, koja se moraju upiti u kožu da bi bila djelotvorna.

Također, makadamija ne ostavlja mastan trag na koži. Drugi bitan razlog upotrebe makadamije u kozmetičke svrhe jest njena bogata zasićenost palmitoleinskom kiselinom (omega 7), koja se prije dobivala od sala kune, što je znatno kompliciranije te etički i ekološki manje prihvatljivo.

Makadamija sadrži približno 22% palmitoleinske kiseline, koja je bitna za hranjenje kože, a starenjem organizam je sve manje luči pa kako bi zadržali zdrav i mladenački izgled kože, možemo je tretirati makadamijom, koja njom obiluje.

  • INCI: Macadamia Ternifolia Seed Oil
  • CAS: 128497-20-1 / 129811-19-4
  • EC: -

         
 
 ROK ISPORUKE ZBOG VELIKOG BROJA NARUDŽBI JE 3 - 10 RADNIH DANA

                                           



Za artikle naručene u web shopu moguće je odabrati dostavu na adresu dostavnom službom ili osobno preuzimanje u našem skladištu (Zagreb, Bukovačka cesta 312, radnim danom 9-15 sati).

Za osobno preuzimanje narudžbe obavezna je opcija plaćanja bankovnom transakcijom. Naručena robe se može preuzeti tek po zaključenoj narudžbi, uplati i primljenoj e-mail obavijesti da je narudžba spremna.

Narudžbe ne primamo e-mailom.